marți, februarie 19, 2008

CONSILIER PREZIDENŢIAL: ROMÂNIA ŞI-AR PUTEA SCHIMBA POZIŢIA FAŢĂ DE KOSOVO

Romania ar putea să îşi schimbe pozitia faţă de noul stat format, Kosovo, în viitorul apropiat, în funcţie de cum vor evolua lucrurile pe plan extern, dar mai ales în funcţie de interesele naţionale ale României. Declaraţia a fost făcută de consilierul prezidenţial pe probleme de apărare, Constantin Degeratu (foto), in cadrul Conferinţei internaţionale cu tema „Securitatea regională, securitatea energetică şi NATO: probleme şi posibilităţi viitoare", care are loc in aceste zile la Constanţa.

Consilierul perezidenţial pe probleme de apărare, Constantin Degeratu consideră că ceea ce se întâmplă în Balcani şi în special în Kosovo este o problemă complicată, iar Summitul din aprilie de la Bucureşti ar putea fi un moment oportun pentru găsirea unor soluţii viabile şi paşnice. Cât priveşte România, Degeratu este de părere că ţara noastră îşi va menţine punctul de vedere. Poziţia României ar putea să se schimbe însă, în cazul în care situaţia din Kosovvo se va modifica. Mai mult, Degeratu crede ca România ar trebui să îşi menţină miltarii în zona de conflict, iar aceştia să îşi poată duce la îndeplinire misiunea pentru care au fost trimişi.

"România şi-a spus punctul de vedere în problema Kosovo, care o problemă complicată de câţiva ani buni de zile, nu de ieri de azi. Dacă lucrurile vor evolua în Europa, atunci şi România va trebui să-şi modifice puctul de vedere, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, dar mai ales în funcţie de interesele naţionale" a declarat Degeratu.

Declaraţia consilierului prezidenţial vine la doar o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat ferm că România nu recunoaşte independenţa Kosovo şi consideră proclamarea ei drept un act ilegal. Totuşi, semne de întrebare legată de poziţia României au existat, deoarece ţara noastră a decis să-şi menţină trupele în Kosovo, alături de ţările care au recunoscut independenţa provinciei.

Citiţi DUPLICITATEA ROMÂNIEI. NU RECUNOAŞTEM KOSOVO DAR NE MENŢINEM TRUPELE

Antena 3


Niciun comentariu: