miercuri, februarie 20, 2008

CĂPŞUNARII SUNT CEI MAI PUTERNCII INVESTITCĂPŞUNARII SUNT CEI MAI PUTERNCII INVESTITORI STRĂINI DIN ROMÂNIAORI STRĂINI DIN ROMÂNIA

Căpşunarii sunt cei mai puternici „investitori” străini în România. 7,2 miliarde de euro au fost trimise în ţară în 2007 de la românii care lucrează peste hotare. Această sumă devansează totalul investiţiilor directe de 7 miliarde de euro.

Nevoia disperată de muncitori calificaţi a facut autorităţile române să propună un plan pentru aducerea în ţară a muncitorilor care lucrează în străinătate, acordandu-le diverse facilităţi. Din decembrie 2008, se va pune la punct o bază de date care îi va conţine pe toţi românii care lucrează peste hotare, inclusiv motivele care i-au determinat să plece. Plecând de la acestea, se vor face campanii de convingere pentru ca cei plecaţi să se intoarcă, iar cei care doresc să plece - să ramână.

Totodată, muncitorilor li se vor acorda şi facilităţi pentru dezvoltarea unor afaceri pe cont proriu, reintgrare în comunitate şi obţinerea de atestate profesionale.

Autorităţile au anunţat că programul va începe cu cei care lucrează în Roma, sub denumirea de „Bursa locurilor de muncă pentru românii de la Roma”.

Antena3.ro

Niciun comentariu: