vineri, februarie 22, 2008

RUSIA AMENINŢĂ CU FOLOSIREA FORŢEI ÎN CAZUL KOSOVO

Rusia ar putea „utiliza forţa” în cazul în care NATO sau UE „sfidează” ONU pe tema Kosovo. Mesajul reiese din declaraţiile reprezentantului Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin. El a afirmat că „dacă în prezent Uniunea Europeană adoptă o poziţie unită sau NATO îşi depăşeşte mandatul în Kosovo, aceste organizaţii vor sfida ONU şi atunci vom pleca şi noi de la faptul că trebuie să utilizăm o forţă brutală, (...) o forţă armată, ca să ne respecte”.

Rusia a respins cu vehemenţă proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo şi a devenit principalul aliat al Serbiei în lupta cu ţările Occidentale care au recunoscut independenţa Kosovo. Printre ţările care s-au opus recunoaşterii noului stat se află şi România. Deşi este membră UE şi NATO, în acest caz România a avut o poziţie similară cu cea a Rusiei.

Reamintim că joi seara zeci de manifestanţi sârbi au incendiat ambasada SUA din Belgrad, arborând pe clădire drapelul Serbiei. Oficiali ruşi au declarat că ţările care au recunoscut Kosovo sunt responsabile pentru violenţele din Belgrad, în timp ce SUA au calificat situaţia din Serbia drept "intolerabilă."

REACŢII INTERNAŢIONALE. SUA CALIFICĂ DREPT „INTOLERABILĂ” SITUAŢIA DIN SERBIA

BELGRAD. AMBASADA SUA, INCENDIATĂ. ÎN CLĂDIRE A FOST GĂSIT UN CADAVRU CARBONIZAT

Antena3.ro

Niciun comentariu: