sâmbătă, februarie 23, 2008

Hackeri din Serbia, România şi Rusia, suspectaţi că atacă site-uri din Kosovo

Site-urile unor instituţii de presă din Kosovo au fost atacate în ultimele zile de hackeri din Serbia, România şi Rusia - ţări care se opun independenţei fostei regiuni sârbe, susţine Guvernul de la Priştina.

"Guvernul Republicii Kosovo are cunoştinţă de atacurile hackerilor la mai multe site-uri din Kosovo, cum ar fi cel al agenţiei KosovaPress, dar nu poate interveni pentru remedierea problemei pentru că nu avem propriile domenii", a anunţat Executivul de la Priştina, citat de pagina online a agenţiei KosovaPress.

Surse anonime au declarat că atacurile cibernetice sunt organizate sistematic din Serbia şi din ţări care se opun independenţei Kosovo, precum România şi Rusia. Sursele citate nu au putut spune dacă atacurile informatice sunt comise la nivel instituţional sau de către indivizi.

Agron Ibishi, director în cadrul Ministerului kosovar al Seviciilor Publice, a confirmat că aceste atacuri au avut loc, fără a spune de unde provin.

"Hackerii pot ataca domeniul unei ţări, dar Kosovo nu are propriul domeniu, deoarece furnizorii locali de Internet cumpără domeniul din Serbia şi Muntenegru", explică oficialul kosovar.

from mediafax.ro

Niciun comentariu: