joi, februarie 21, 2008

SUA: O eroare bancară de 5 milioane $ bagă un om în puşcărie

Un american a avut parte de surpriza vietii lui. Dupa ce s-a trezit cu 5 milioane de dolari in contul bancar personal si a retras 2 milioane din acesti bani, a fost acuzat de furt calificat si risca o pedeapsa severa.

Benjamin Lovell a atras atentia bancii ca nu detine un cont in valoare de 5 milioane de dolari, insa salariatii filialei Commerce Bank l-au asigurat ca sunt banii lui si poate sa faca ce doreste cu sumele din cont.

Partea proasta este ca banca il confunda sistematic cu un alt Benjamin Lovell, un broker angajat de un fond de investitii, care a descoperit ca ii lipsesc banii. Lovell „cel sarac” a cheltuit mare parte din cele 2 milioane de dolari retrasi, in special pe cadouri pentru prieteni si investitii financiare cel putin „nechibzuite”.

Din nefericire, legea americana nu este de partea celui incriminat. Chiar daca a primit asigurari din partea angajatilor bancii ca totul este in regula, Lovell si-a insusit bani ce nu ii apartineau si trebuia sa anunte de indata autoritatile federale.

Ghinionistul a declarat ca va da in judecata banca, pe care o acuza de neglijenta.

Data: 21 februarie 2008
Sursa: AP

Niciun comentariu: