miercuri, februarie 20, 2008

DOLJ. UN DIRIGINTE A ÎMPUŞCAT UN ELEV ÎN TIMPUL ORELOR DE CURS

Un profesor din Craiova este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală după ce, în timpul orei de dirigenţie, a împuşcat un elev cu pistolul de autoapărare cu bile de cauciuc, pe care îl deţine în mod legal. Deşi incidentul s-a produs în urmă cu o lună, la un liceu din Craiova, poliţiştii IPJ Dolj au fost sesizaţi abia în urmă cu patru zile de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Calafat, care le-au adus la cunoştinţă că elevul s-a prezentat la spital pentru investigaţii şi a fost diagnosticat cu „traumatism vechi de 30 de zile, prin împuşcare”, la mâna stângă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Maria Vasile, în urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că minorul, elev în clasa a IX-a la un liceu din Craiova, în ziua de 16 ianuarie, în timpul orelor de curs, a fost rănit prin împuşcare chiar de către dirigintele său. Profesorul figurează în evidenţele poliţiei ca deţinător legal al unui pistol de autoapărare cu bilă de cauciuc, armă care a fost ridicată în vederea expertizării balistice.

Elevii susţin că dirigintele ar fi folosit arma pentru a-i da o lecţie elevului, deoarece acesta jignise o colegă, însă profesorul afirmă că arma i s-a descărcat accidental. Profesorului i s-a întocmit dosar penal şi este cercetat în stare de libertate.

Rompres

Niciun comentariu: