miercuri, februarie 20, 2008

MINISTRUL MUNCII S-A RĂZGÂNDIT: NU SE VOR MAI IMPOZITA PRIMELE, CADOURILE...

Ministrul Muncii a revocat ordinul de impozitare a primelor de Crăciun sau de Paşte, a cadourilor de Ziua Copilului, a telefonului, maşinii şi abonamentului de transport. După ce a provocat un adevărat scandal cu noile modificări ale bazei de impozitare, Paul Păcuraru s-a răzgândit şi vrea să elimine printr-un alt ordin prevederile „discutabile” din punct de vedere al interpretării.

Aşadar, nu vor mai fi impozitate:

- cadourile în bani oferite în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, a Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
- cadourile oferite angajatelor de 8 Martie sau cu alte ocazii;
- sumele primite în baza unor convenţii civile de prestări de servicii sau contracte de colaborare;
- folosirea maşinii din patrimoniul afacerii în scop personal;
- contravaloarea chiriei sau a unei părţi din aceasta şi utilităţile suportate de către angajator, cazare, hrană, îmbrăcăminte, personal pentru munci casnice, precum şi alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un preţ mai mic decât preţul pieţei;
- abonamentele şi costul convorbirilor telefonice;
- abonamentele de călătorie pe orice mijloc de transport;
- primele de asigurare plătite de către suportator pentru salariaţii proprii.

Ordinul prin care se vor elimina prevederile controversate va fi emis joi, de ministrul Muncii Paul Păcuraru. Declaraţiile ministrului vin după ce anunţul noilor impozite a creat un adevărat scandal. Păcuraru a explicat că lărgirea bazei de impozitare a fost votată încă din octombrie 2007, pentru a contracara majorarea pensiilor. Cu alte cuvinte, Ministerul Muncii spune că a inventat noul impozit ca să poată susţine majorarea pensiilor.

„Noi ne-am făcut datoria, singura vină pe care o avem ţine de rigurozitatea cu care am încercat să aplicăm Codul fiscal. Codul fiscal nu l-am inventat şi nu l-am descoperit noi, dar decât să permitem interpretări denaturate, prefer să renunţ”, a declarat ministrul Păcuraru în conferinţa de presă susţinută miercuri seara.

IATĂ CUM EXPLICA PĂCURARU NECESITATEA NOILOR IMPOZITE, CU O ZI ÎN URMĂ

Antena3.ro

Niciun comentariu: