luni, februarie 18, 2008

UDMR VREA CA ROMÂNIA SĂ RECUNOASCĂ INDEPENDENŢA KOSOVO

Independenţa Kosovo a stârit reacţii şi în rândul politicienilor maghiari din România, potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei. Parlamentarii membri UDMR au aprobat evenimentele de duminică şi doresc ca România să recunoască, la rândul ei, independeţa provinciei, recent proclamată. Odată cu independenţa Kosovo, reprezentanţii Uniunii Maghiare au găsit motiv pentru a face o paralelă între situaţia minorităţilor din fosta Iugoslavie şi cea a minorităţii maghiare din România.

Antal Andras, deputat UDMR şi parlamentar, împreună cu Csaba Sogor, fost senator UDMR, actual eurodeputat, au călătorit la Priştina, capitala Kosovo, pentru a putea participa direct la momentul în care Kosovo devine un nou stat european.

„Salutăm participarea activă a Uniunii Europene în căutarea de soluţii pentru Kosovo şi considerăm că statele Europei au creat, în acest sens, un precedent, deoarece de acum înainte ele nu se mai pot deroba nici de reglementarea altor probleme etnice nesoluţionate“, a declarat Marko Bela, preşedintele UDMR, citat de Evenimentul Zilei.

Antena3.ro

Niciun comentariu: