vineri, februarie 22, 2008

SITE-UL WWW.KOSOVO.COM, LICITAT LA JUMĂTATE DE MILION DE DOLARI

Site-ul www.kosovo.com a ajuns obiect de licitaţie. Valoarea maxim oferită pentru site a atins, joi, 150.000 de dolari, deşi vânzătorul domeniului a cerut între 200.000 şi 500.000 de dolari. Kosovo.com a fost înregistrat la providerul american "Enorm" în 1996 şi expiră la sfârşitul lui 2008.

Proprietarul site-ului nu a vrut să îşi dezvăluie numele şi nimeni nu a putut să i-l afle, din cauza clauzelor de confidenţialitate.

Povestea site-ului a început în 2006, când un călugăr, pe nume Sava Jeremic, de la mânăstirea Visoki Decani, a informat presa că Zeljko Boskovic, deţinătorul domeniului, doreşte să îl vândă.

Site-ul conţine informaţii despre evenimentele petrecute în Kosovo şi Mitrovica şi a fost utilizat de Biserica Ortodoxă din Serbia.

Boskovic a explicat că domeniul de internet i-a fost încredinţat, temporar, părintelui Sava, fără a i se pretinde vreun fel de compensaţie bănească.

Boskovic a mai spus că, între Mânăstirea Decani şi Curtea Americană de Justiţie, a existat un proces, deoarece Boskovic dorea să intre în posesia site-ului fără să plătească ceva în schimb.

Mânăstirea a pierdut procesul, iar bărbatul s-a plâns că a primit ameninţări cu moartea din cauza anunţului conform căruia site-ul a fost vândut albanezilor.

Antena3.ro

Niciun comentariu: